Grundkurs i mindfulnessyoga

Övningarna vi gör under denna kurs är lugna och mjuka och passar dig som är ny för yoga. Det är samtidigt en kurs man kan göra flera gånger och kan erbjuda även den mer erfarne en ny väg in i yogapraktiken (oavsett form). Praktiken handlar mer om att bygga upp en närvaro i och medvetenhet om kroppen än att kunna göra fysiskt avancerade positioner. Vi kommer även att göra kortare övningar i meditation och andning. 

kyson-dana-86663-unsplash.jpg

Fördjupningskurs i mindfulnessyoga

Under denna kurs fördjupar vi utforskandet av mindfulness genom yogapraktiken. Vi kommer att ägna lite mer tid åt andningsövningar och hur vi kan använda oss av bandhas (kroppslås) för att hitta mer integritet i positionerna. Lämpar sig för dig som gått grundkursen i mindfulnessyoga.  

Medveten avslappning

Många av oss lever liv med mycket aktivitet men också stress. Mitt i allt kan det vara lätt att glömma bort behovet av återhämtning. I kursen Medveten avslappning utforskar vi det som hjälper kroppen och sinnet att slappna av. I stillhet övar vi oss genom systematisk avslappning, mjuk yoga, meditation och andningsövningar.

Att slappna av är en konst. Vi vill vara avslappnade men det är svårt att styra över, vi kan inte säga åt kroppen att helt enkelt slappna av. Däremot kan vi skapa förutsättningar för kroppen att tillåtas slappna av, exempelvis genom att stötta upp kroppen underifrån med hjälp av filtar, klossar och bolster.

Att uppmärksamma och bli mer medveten om vad som händer i kroppen kan vara det första steget till att kunna släppa taget om spänningar på ett djupare plan, och kanske så småningom börja förändra våra invanda mönster för hur vi rör oss och andas i vår vardag, hur vi svarar på stress.


Yoga mot stress.jpg

Yoga mot stress - retreat på Berget i Rättvik

Datum: onsdag 13 Nov kl 16 - söndag 17 nov kl 12

När vi är stressade försämras förmågan att lyssna till kroppens signaler, vilket kan leda till en negativ cirkel med ännu mera stress. Hur kan vi hitta tid att stanna upp och känna efter, när tiden inte räcker till? Hur kan vi öva förmågan att lyssna till kroppen?

Den här retreaten vänder sig till dig som letar efter sätt att hantera stress och bygga en mer hållbar vardag. Genom mjuk yoga, medveten närvaro och avslappning, övar vi vår förmåga att lyssna inåt, hitta en ökad medkänsla och värme mot oss själva samt respekt för våra egna gränser.

upplägg

Dagarna kommer innehålla två yogaklasser per dag (en mer fysisk och en med betoning på avslappning), teori om stress och samtal. Det kommer också finnas tid till att vila och att bara vara.

Det är den fysiska upplevelsen i yogapositionerna som intresserar oss, inte hur de ser ut. Inga förkunskaper krävs. Däremot är det viktigt att du har tillräckligt med ork, både fysiskt och mentalt, för att delta i undervisningen i dess helhet.

om berget

Berget är en kristen kursgård som ligger naturskönt i Rättvik i Dalarna. På Meditationsgården (där denna retreat hålls) bjuds lärare från olika traditioner in. Undervisningen under denna retreat bottnar inte i någon specifik religiös tradition utan bygger på medicinsk forskning om yoga och stress.

Anmälan sker via Bergets hemsida:

http://www.berget.se/?/program/visa/yogaretreat

Pris:kursavgift 1 200 kr + helpension 3 880 kr
Maila Anna-Karin om du har någon fråga
 


 

Plats:
Stiftelsen Berget
795 91 Rättvik
Tel. 0248 - 79 71 70
E-post: info@berget.se

Vid frågor, fyll i formuläret nedan så blir du kontaktad inom kort! Anmälan sker genom Bergets hemsida.

Namn *
Namn