Jag undervisar yoga från ett buddhistiskt och medicinskt perspektiv. 

Mindfulness och somatiska praktiker kan erbjuda oss mycket i vår många gånger stressade vardag, där yoga stärker våra resurser, förebygger sjukdom och kan komplettera annan behandling. 


MINDFULNESSYOGA PÅ STOCKHOLMS BUDDHISTCENTER

Tanja Heffner

Tanja Heffner

Mindfulnessyogan är ett unikt yogasystem som utformats av Bodhiyoga International som leds av två ordensmedlemmar inom den buddhistiska gemenskapen Triratna i Valencia. De fysiska övningarna från yogan används för träning i buddhistisk meditation och mindfulness.

Mindfulness, eller medveten närvaro, betyder enkelt uttryckt “att vara medveten om att jag upplever något, samtidigt som jag upplever det”. Att utgå från yogapositioner kan vara ett sätt att träna förmågan till mindfulness.

Att vara närvarande är alltid en kroppslig upplevelse. Det är via våra sinnen som vi kommer i kontakt med det som pågår just nu. Att bli mer medveten om hur kroppen känns inifrån, är alltså ett sätt att träna vår förmåga till att vara i nuet.

Mindfulnessyogan erbjuder också ett sätt att öva på att våga vara med det vi känner i kroppen. Om vi kan stanna med vår upplevelse, kanske vi också kan få syn på vilka tankar och känslor den väcker. Genom att titta på det som händer inom oss, kan vi också välja hur vi vill svara på ett mer kreativt sätt.  

Mindfulnessyoga passar alla åldrar och nivåer. Kurser ges då och då på Stockholms buddhistcenter

SOMMARYOGA I ORANGERIET, BLESSELLSKA GÅRDEN FÅRÖ

Jon Flobrant

Jon Flobrant

I år hålls sommaryogan i ett nybyggt hus på Blessellska gården: den blivande verkstaden. Härifrån har vi utsikt över gårdsplanen och omkringliggande gräsängar.   

Blessellska gården på Fårö drivs av Eva Darpö och Bo Palmqvist. Huvudbyggnaden byggdes 1783 av kalkpatronen Blessell och övriga hus på gården har tillkommit under årens lopp. Gården är KRAV-certifierad och driver skogsbruk, djurhållning och odling. Besökare erbjuds boende, galleriverksamhet och evenemang. 

foto blessellska gården-tiltshift.jpg

Lena Bell

Lena Bell

Anna-karin

Anna-karin

yoga som stärker och lindrar

Yoga som stärker dig som lever med intellektuell funktionsnedsättning, yoga som lindrar symtom hos dig som lider av stress. 

Läs mer...

 

Om anna-karin

Jag arbetar just nu som underläkare inom psykiatrin och påbörjar snart min allmäntjänstgöring i Visby. Genom att arbeta med mindfulness inom vården kom jag i kontakt med buddhismen och har sedan några år en buddhistisk praktik inom gemenskapen Triratna. I min yogaundervisning försöker jag förena det medicinska perspektivet med det buddhistiska. 

Läs mer...