Yoga mot stress - retreat på Berget
Nov
13
to Nov 17

Yoga mot stress - retreat på Berget

När vi är stressade försämras förmågan att lyssna till kroppens signaler, vilket kan leda till en negativ cirkel med ännu mera stress. Hur kan vi hitta tid att stanna upp och känna efter, när tiden inte räcker till? Hur kan vi öva förmågan att lyssna till kroppen?

Den här kursen vänder sig till dig som letar efter sätt att hantera stress och bygga en mer hållbar vardag. Genom mjuk yoga, medveten närvaro och avslappning, övar vi vår förmåga att lyssna inåt, hitta en ökad medkänsla och värme mot oss själva samt respekt för våra egna gränser.

Det är den fysiska upplevelsen i yogapositionerna som intresserar oss, inte hur de ser ut. Inga förkunskaper krävs. Däremot är det viktigt att du har tillräckligt med ork, både fysiskt och mentalt, för att delta i undervisningen i dess helhet. Dagarna kommer innehålla två yogaklasser per dag (en mer fysisk och en med betoning på avslappning), teori om stress och samtal. Det kommer också finnas tid till att vila och att bara vara.

Undervisningen bygger på forskning om yoga mot stres.

Berget är en kristen kursgård som ligger naturskönt i Rättvik i Dalarna. På Meditationsgården (där denna retreat hålls) bjuds lärare från olika traditioner in. Anmälan sker via Bergets hemsida:

View Event →